Veranderingsprojecten en ICT implementaties zijn complexe trajecten met veel verschillende facetten. Er zijn maar weinig organisaties en professionals die de kunst van het projectmanagement goed verstaan en zelfs de beste onder ons hebben af en toe een spiegel nodig. csi_man_standing1Wij leveren quality assurance. Wij volgen uw projecten nauwgezet en de informeren de betrokken tijdig over risico’s die de doelen kunnen bedreigen zodat de projectorganisatie kan bijsturen. Risico’s zijn er in veel verschijningsvormen en worden in grote mate bepaald door de aard en de omgeving van het project.

Organisaties zijn voortdurend onderhevig aan verandering en alleen organisaties die hun verandering beheersen hebben succes.

Sommige projecten zijn technologisch complex andere projecten kennen een grote tijdsdruk en weer andere projecten moeten in een politiek moeilijke omgeving worden uitgevoerd. Dit zijn allemaal aspecten van invloed op het slagen van het project. Onze aanpak begint dan ook met een grondige analyse van de projectomgeving en projectcomplexiteit. Op basis van 15 factoren maken wij een inschatting van de grootste risico’s voor dit specifieke project. Op basis van de waardering voeren wij onze quality assurance werkzaamheden uit. Zo besteden wij onze tijd effectief en efficiënt.

Onze professionals helpen veranderingsprocessen en projecten op het goede spoor te houden

Wij informeren programmamanagers en projectleiders over onze bevindingen en doen praktische aanbevelingen ter verbetering. Apart daarvan rapporteren wij periodiek aan onze opdrachtgever, bijvoorbeeld de hoofd directie van de organisatie of de Raad van Bestuur.

Door de waan van de dag kan de focus op de doelen nog wel eens verloren gaan

Heeft u ook een complexe verandering opstapel staan, bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw ICT systeem, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

csi-curve