csi_vrouwSinds de oprichting van ControlSolutions in 1992 richten wij ons primair op internal audit dienstverlening. Al vele jaren zijn wij een betrouwbare partner op het gebied van strategische interne audit samenwerking. Al meer dan 20 jaar leveren wij diensten aan audit committees, management, compliance officers en interne audit afdelingen. We doen dit voor allerlei verschillende organisaties van groot tot klein, van profit tot non-profit, van nationaal tot internationaal.

Wij leveren onze diensten door middel van detachering van specialisten maar ook door middel van projecten. Onze organisatie kenmerkt zich door goed opgeleide en gecertificeerde professionals (RE, RA, RO, CIA, CISA, etc) met ruime ervaring en goede branche en materiekennis, waar onder een groep van goed opgeleide IT Auditors. Daarnaast leveren we methoden en innovatieve tools. We leveren altijd flexibele oplossingen afgestemd op uw specifieke behoeftes en doelstellingen. Onze dienstverlening strekt zich uit van het opzetten en inrichten van een nieuwe interne audit functie met behulp van ons unieke en gedeponeerde Getting Started framework, tot en met het volledig uitbesteden (outsource) of gedeeltelijk uitbesteden (co-source) van de interne audit functie. We streven naar een efficiënte en effectieve werkwijze gericht op het beperken van kosten en het optimale mitigeren van risico’s. We werken altijd vanuit een risico-analyse benadering.

Samen met onze cliënten hebben we honderden hoogwaardige interne audit opdrachten uitgevoerd. Nieuwsgierig naar onze organisatie, onze werkwijze en of wij in uw behoefte kunnen voorzien? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op. Op basis van ons unieke concept werken wij graag een aanpak voor u uit zodat u zelf kunt beoordelen op welke wijze wij u kunnen helpen in het realiseren van uw doelen.

NIEUW: Met ingang van 2014 leveren wij in software ter ondersteuning van de processen van de interne audit afdeling. Deze software levert een belangrijke bijdrage aan de verder professionalisering van de interne audit afdeling. Daarbij verhoogt het de efficientie en effectiviteit van de auditors. De software is van Duits fabrikaat en heet AudimexSD. De software is ontwikkeld in samenwerking met het Duitse IIA. ControlSolutions International is de enige Nederlandse partner van Audimex en levert, implementeert en ondersteunt Audimex in Nederland. Deze software is ook apart van onze dienstverlening aan te schaffen.

AudimexSD info

AudimexSD demo

Al 10 jaar geleden hebben wij het “Getting Started framework” ontwikkeld.

Getting Started” helpt u:

  • een visie en doelstellingen voor uw interne auditfunctie te definiëren;
  • een governance proces te beschrijven, inclusief aandacht voor audit committee structuur, de audit committee charter, de rol van internal audit, verantwoordingslijnen, communicatie kanalen en protocollen;
  • bij het ontwikkelen van een proces van risicobeoordeling;
  • het juiste personeel te werven en het interne audit team te trainen.
  • bij het opstellen met algemene Interne Audit project kader, inclusief de implementatie van audit tools, project kader, scoping, veldwerk en rapportage.
  • met kennisoverdracht aan uw medewerkers, zodat zij de interne audit plan succesvol kunnen uitvoeren.

Ons Solution Development Model bestaat uit een gestructureerde aanpak voor het leveren van de juiste oplossingen voor uw specifieke doelen en doelstellingen. De vier componenten zijn gebaseerd op open en voortdurende communicatie met uw organisatie zodat we zorgen dat de aanpak afgestemd blijft op ontwikkelingen in uw organisatie.

csi-curve